Wandeling2019-03-01T10:47:30+02:00

De Maredsousstreek

Hoe komt het dat Maredsous de tweede meest bezochte streek in Wallonië is? U vraagt zich wanneer u aankomt misschien af wat toeristen hier komen doen en wat ze verwachten te vinden. Is het de naam ‘Maredsous’ die doet denken aan lekker bier, kaas of misschien zelfs de boterhammen van de monniken? Wij denken dat het vooral de ligging – een beetje weg van de wereld – en de prachtige, rijke natuur is waar zoveel mensen op afkomen.

De Maredsousstreek loopt over van de pittoreske plaatsjes waar natuurliefhebbers kunnen genieten van wandelingen in gevarieerde en authentieke landschappen.

Neem zeker ook de tijd voor een van de mooiste dorpjes in Wallonië vlakbij Maredous: ‘Sosoye’. Enkele hoogtepunten zijn onder andere de kerk, de tiendschuur, de brasserie, de kleine straatjes en het natuurreservaat. Daarnaast is er ook Falaën met zijn kasteelhoeve.

Verder kan u zich aansluiten bij RaVEL (Réseau Autonome de Voies Lentes, veilig en dus ideaal voor jonge kinderen) waar u La Molignée kan ontdekken, een prachtig riviertje met heel wat charme!

Tijdens uw wandeling loopt u vast en zeker een schattig hertje tegen het lijf dat van bos naar bos huppelt en wordt u allervriendelijkst onthaald door de geitjes van de kaasmakerij van Maredret. Misschien komt u zelfs een prachtig varken tegen met haar biggetjes (kleine bio-veeteelt) bij de ‘Ferme de la Cour’ (Boerderij van het Hof) die rustig genieten van de mooie natuur van Maredret.

Wandelingen

Hier vindt u 6 wandelingen in de Vallei van de Molignée: van 4,5 km (+/- 45 min.) tot 12 km (+/- 2h15).

De mooie Maredsousstreek telt eveneens 32 wandelroutes, 28 mountainbikeparcours, 20 paardencircuits en 8 permanente wandelpaden voor wandelclubs. Bij het Syndicat d’Initiative d’Anhée kan u trouwens terecht voor een kaart met schaal 1/25000 met daarop meer dan 700 km bewegwijzerde wandelingen! (De kaart is verkrijgbaar voor €7 bij het Syndicat d’Initiative d’Anhée, anhée.tourisme@gmail.com of 082/61.39.00.)

Hier vindt u alvast enkele speciaal voor u geselecteerde wandelingen:

Wandeling n°1

Afstand: 22km

Moeilijkheid: modéré

Abbaye de Maredsous – Sosoye – Haut le Wastia

https://fr.wikiloc.com/itineraires-randonnee/valee-de-la-molignee-4313060

Wandeling n°2

Afstand: 9 km

Moeilijkheid: facile

Tour autour de l’Abbaye de Maredsous

https://fr.wikiloc.com/itineraires-randonnee/bel-maredsous-boucle-autour-de-labbaye-7441241

Wandeling n°3

Afstand: 15km

Moeilijkheid: facile

Abbaye de Maredsous –  Sosoye – Falaën

https://fr.wikiloc.com/itineraires-randonnee/maredsous-et-la-region-de-la-molignee-17811671

Wandeling n°4

Afstand: 20km

Moeilijkheid: facile

Dinant – Houx – Awagne

https://fr.wikiloc.com/itineraires-randonnee/dinant-17934129

Wandeling n°5

Wandeling n°6

Afstand: 10.7 km

Moeilijkheid: facile

Celles – Boiselles – Hubaille – Foy-Notre-Dame

https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/3411239/wandelroute/celles